5 oefeningen die je dagelijks kunt doen achter je bureaustoel

Oefeningen achter je bureaustoel
Leestijd: 2 min.

Veel mensen hebben een kantoorbaan waarbij ze de hele dag achter een bureau zitten. Dit kan leiden tot lichamelijke problemen, zoals rugpijn, nekpijn en stijve spieren. Het is daarom belangrijk om dagelijks oefeningen te doen achter je bureaustoel om deze klachten te voorkomen. In deze blog bespreek ik vijf oefeningen die je gemakkelijk kunt doen tijdens je werkdag.

  1. Schouderrollen

Schouderrollen is een gemakkelijke oefening om te doen achter je bureaustoel. Het enige wat je hoeft te doen is je schouders op te trekken en ze vervolgens naar achteren te rollen. Herhaal dit een aantal keer en je zult merken dat je nek en schouders ontspannen.

  1. Beenlifts

Bij deze oefening houd je je voeten op de grond en til je één been omhoog. Houd deze positie een paar seconden vast en zet je voet weer op de grond. Herhaal dit met je andere been. Hiermee train je je bilspieren en verbeter je je bloedcirculatie.

  1. Planken

De plank is een geweldige oefening om je core te versterken en je houding te verbeteren. Plaats je handen op de bureaurand en leun er tegenaan. Strek je benen naar achteren en houd je lichaam in een rechte lijn. Houd deze positie een paar seconden vast en ontspan dan weer.

  1. Schuine buikspieroefening

Deze oefening is goed om je schuine buikspieren te versterken. Ga rechtop zitten en plaats je handen achter je hoofd. Draai je bovenlichaam naar links en breng je rechterelleboog naar je linkerknie. Herhaal dit aan de andere kant.

  1. Arm stretch

De arm stretch is een goede oefening om je armen en schouders te strekken. Steek één arm recht omhoog en buig deze vervolgens naar achteren. Pak met je andere hand je elleboog vast en houd deze positie een paar seconden vast. Herhaal dit aan de andere kant.

Hoe vaak moet je deze oefeningen doen?

Voor de beste resultaten kun je deze oefeningen het beste elke dag doen. Probeer elke oefening 10 keer te herhalen en herhaal de hele reeks 2 tot 3 keer per dag. Dit zal je helpen om je spieren te versterken, je bloedcirculatie te verbeteren en je flexibiliteit te vergroten.

error: Inhoud is beschermd !!