De 5 Beste Oefeningen om Thuis Af te Vallen

Sqiuat
Leestijd: 3 min.

Wil jij graag fitter worden en wat kilo’s verliezen, maar heb je geen tijd of zin om naar de sportschool te gaan? Geen probleem! Met deze vijf oefeningen kun je gewoon thuis aan de slag en toch snel resultaat behalen. Als personal trainer weet ik als geen ander wat werkt. Dus lees snel verder en start vandaag nog met deze effectieve oefeningen!

1. Squats

Squats zijn de perfecte oefening om je bilspieren en benen te trainen. Ga staan met je voeten op heupbreedte en zak langzaam door je knieën, alsof je op een stoel gaat zitten. Houd je rug recht en duw je billen naar achteren. Zorg dat je knieën niet voorbij je tenen komen. Herhaal deze oefening 15 keer en doe in totaal drie sets. Om de oefening zwaarder te maken kun je een object vastpakken met gewicht naar keuzen. Zo zet je je hele onderlichaam aan het werk en verbrand je flink wat calorieën.

Een vrouw doet een squat. Een klassieke oefening voor de beenspieren.

2. Push-ups

Push-ups zijn niet alleen goed voor je borstspieren, maar ook voor je armen, schouders en rug. Ga op je buik op de grond liggen en plaats je handen onder je schouders. Duw jezelf omhoog tot je armen gestrekt zijn en laat je langzaam zakken tot je borst bijna de grond raakt. Houd je rug recht en span je buikspieren aan. Doe drie sets van 10 push-ups en je zult merken dat je snel sterker wordt in het bovenlichaam.

Man doet pushups

3. Lunges

Lunges zijn ideaal om je bil- en beenspieren te trainen. Ga rechtop staan en zet een grote stap naar voren met je linkervoet. Buig nu beide knieën totdat je rechterknie bijna de grond raakt. Duw jezelf omhoog en herhaal deze oefening met je andere been. Doe in totaal drie sets van 10 lunges per been en je zult merken dat je snel strakkere benen krijgt.

Man doet een oefening voor de benen genaamd lunges

4. Plank

De plank is een simpele maar zeer effectieve oefening om je buikspieren te trainen. Ga op je buik op de grond liggen en plaats je ellebogen onder je schouders. Duw jezelf omhoog met je tenen op de grond en houd je lichaam in een rechte lijn. Span je buikspieren aan en houd deze positie 30 seconden vast. Herhaal deze oefening drie keer.

Man doet de plank. Een effectieve oefening voor de buikspieren.

5. Burpees

Burpees zijn een combinatie van verschillende oefeningen en ideaal om je hele lichaam te trainen. Begin in een staande positie en zak door je knieën totdat je handen de grond raken. Spring nu met beide voeten naar achteren en doe een push-up. Spring vervolgens met beide voeten weer naar voren en spring omhoog. Herhaal deze oefening 10 keer en doe in totaal drie sets. Je zult merken dat je snel meer energie krijgt en calorieën verbrandt.

Een persoon doet een burpee. Een zware oefening wat veel calorieën verbruikt.
error: Inhoud is beschermd !!