Personal trainer aan huis ontkracht spotreductie

Plaatselijk vet verliezen mythe
Leestijd: 2 min.

Spotreductie: een mythe die niet werkt

Mensen willen vaak een deel van hun lichaam veranderen, zelfs beroemdheden. Spotreductie, het gericht verliezen van vet op specifieke plaatsen van het lichaam door middel van oefeningen, is populair. Maar er is geen bewijs dat het echt werkt. Het beste is om af te vallen door middel van een gezond dieet en regelmatig bewegen om de omvang van “probleemzones” te verminderen.

Wat is spotreductie en waarom werkt het niet?

Spotreductie is het gericht verliezen van vet op specifieke delen van het lichaam door middel van oefeningen. Het idee is dat dit mogelijk is door spieren op te bouwen en vet te verliezen in een bepaald gebied. Dit is helaas niet waar omdat ons lichaam vet opslaat als triglyceriden en deze om energie te worden, afgebroken moeten worden tot vrije vetzuren en glycerol die overal in het lichaam vandaan kunnen komen.

Spotreductie werkt niet: wetenschappelijke studies tonen aan dat het verminderen van vet door lichaamsbeweging plaatsvindt in het hele lichaam

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat spotreductie gewoon niet werkt. In feite heeft een studie met 40 vrouwen met overgewicht en obesitas aangetoond dat 12 weken buikspiertraining geen effect had op het verminderen van buikvet. Een andere studie met 24 personen toonde aan dat 6 weken buikspiertraining geen effect had op buikvet. Dit betekent dat het verminderen van vet door lichaamsbeweging plaatsvindt in het hele lichaam en niet alleen in één specifiek gebied.

Hoe kan ik vet verminderen?

Ondanks dat spotreductie niet werkt, zijn er manieren om af te vallen en de omvang van “probleemzones” te verminderen. Dit kan het beste worden gedaan door middel van een gezond dieet. Onthoud dat lichaamsbeweging alleen niet effectief is om af te vallen. Als u echt van uw overtollige kilo’s af wilt, moet u uw dieet veranderen. Er zijn verschillende diëten die u snel gewichtsverlies beloven, maar veel van deze diëten zijn niet houdbaar op de lange termijn.

Conclusie

Hoewel spotreductie een populaire methode is om vet te verminderen, werkt het niet. Ons lichaam kan vet uit elk deel van het lichaam halen wanneer het energie nodig heeft. Het verminderen van de omvang van “probleemzones” kan het beste worden bereikt door af te vallen door middel van een gezond dieet en regelmatig te bewegen. Wil je op een verantwoorde manier aan je gezondheid werken en afvallen op een duurzame manier? Verander dan je dieet en beweeg regelmatig. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud is beschermd !!